You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

 
Američki isvetski gigant u proizvodnji poljoprovrednih guma Titan International, Inc., proizvođač Titan guma, Titan točkova i Goodyear poljoprivrednih guma pomogao je da legendarni traktor od 1.100 konjskih snaga BIG BUD 747 dobije nove gume i točkove!

BIG BUD 16v 747
 
Čuveni traktor je bio parkiran u Heartland muzeju u Clarionu, Iowa poslednjih 8 godina zbog štete na gumama koje je bilo nemoguće popraviti, a nije bilo moguće kupiti nove jer je traktor imao specijalni set točkova guma i felni specijalno napravljenih za njega. 
 
Originalni proizvođač guma za ovaj traktor, United Tire Company of Canada, je prestao da ih proizvodi i silom prilika, te vlasnici, braća Robert i Randy Williams iz Big Sandija u Montani su bili prisiljeni da traktor parkiraju i izlože u lokalnom muzeju kao eksponat.
 
 
Na inicijativu ljudi iz Janesville Tire Service, lokalnih dilera guma, koji su pokazali inicijativu i želeli da pomogne braći Williams i vrate traktor na staze stare slave – kontaktirali su svog saradnika Scott Sloan-a iz Titana, i oformili plan za nabavku novih guma i točkova za BIG BUD-a.
Titan i Janesville Tire Service montirali su 8 novih točkova kompatabilnih za duple točkove i Goodyear Low Sidewall (LSW) guma u dimenziji 1400/30R46.

 
 
Scott Sloan, Ag Produkt Menadžer/Global LSW u Titanu, izrazio je zadovoljstvo što može da pomogne da se BIG BUD vrati u rad uz podršku Titana, Twin Valley Tire i Janesville Tire Service. Wold Rim & Wheel zaslužuju svaku zahvalnost za izmene načinjene na točkovima i sistemu za duplo montiranje na BIG Bud-u:
“To je ono što radimo – to je naš posao, da pomognemo i da naši korisnici reše svoje probleme”, ističe Sloan. “To je perfektan par: da se najveće traktorske gume na svetu postave na na najveći traktor na svetu! Ponosni smo na ovaj projekat!”
 
Braća Williams su u izradi plana za prebacivanje svog BIG BUD-a 747 svojoj kući nekada tokom jeseni tokom žetve i da ga izlože u lokalu. 
 

Karakteristike gume LSW 1400/30R46 GOODYEAR OPTITRAC:

Širina gume: 135,38 cm
Visina gume: 208,3 cm
Težina gume: 729,3 kg
Index nosivost i brzine  189D. (jedna guma nosi 10.300kg pri brzini od čak 65 km/h)
Obim gume: 622,3cm (za jedan okret guma pređe 6 metara i 22cm)
 
 
Najnovije