Zimske gume za kombi

Ovde izaberi dimenziju

Prikazana 1–15 od 55 rezultata

Prikazana 1–15 od 55 rezultata

Zimske gume za kombi su specijalno dizajnirane za vožnju u hladnim zimskim uslovima, uključujući niske temperature, sneg, led i klizave površine.

  1. Duboka šara: Zimske gume često imaju dublje blokove i lamele kako bi poboljšale trakciju na snegu i ledu. Dublji dezen omogućava bolje prianjanje i smanjuje opasnost od klizanja.
  2. Specifična smesa gume: Zimske gume koriste specifične smese gume koje ostaju fleksibilne i prilagodljive čak i pri niskim temperaturama. Ovo poboljšava prianjanje na hladnom asfaltu.
  3. Lamele i utori: Zimske gume često imaju dodatne lamele i utori koji poboljšavaju prianjanje na ledu i snegu. Ovi elementi pomažu u raspršivanju vode i sprečavaju stvaranje ledene površine.
  4. Bočne lamele i šare za bolje upravljanje: Da bi se poboljšale performanse upravljanja, zimske gume za kombi često imaju dodatne bočne lamele i specifične šare koje poboljšavaju upravljivost na klizavim putevima.
  5. Oznake 3PMSF i M+S: Zimske gume obično imaju oznaku “3PMSF” (Three Peak Mountain Snowflake), što znači da su prošle testove za performanse na snegu. Takođe, često imaju M+S oznaku (Mud and Snow).

Kada koristite zimske gume za kombi vozilo, važno je pridržavati se preporuka proizvođača i lokalnih propisa u vezi sa upotrebom zimskih guma tokom određenih perioda. Ove gume pružaju poboljšane performanse u zimskim uslovima i doprinose bezbednosti tokom vožnje.